17 Nisan 2013 Çarşamba

TÜRK KADINLAR KONSEYİNİN SERGİSİ


TÜRK KADINLAR KONSEYİNİN SERGİSİ
DENİZLİ; Ergül Aykol, 14 Mart 2013, 19:42:52:
Ergül AYKOL
Yüce Önder Atatürk daha Cumhuriyetimizin kurulduğu yılda, 1923’te, “SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.” sözü ile sanatın önemini ve değerini vurgulamıştır.
İkinci Dünya Savaşında yenilen ve yurdu yerle bir olan Almanya, savaş sonrası öncelikle sanata önem vererek ve özellikle kadın sanatçıların çabalarıyla kalkınma hamlelerini başlatmıştır. Kadınların sanatla, resimle, heykelle, müzikle yakından ilgilenmeleri toplumun moral gücünü olumlu yönde etkilemiştir.
TÜRK KADINLAR KONSEYİ DENİZLİ’DE 5 yıldır sanata ve kadın sanatçılara, Yüce Önderimizin gösterdiği doğrultuda ilgi göstermekte, kadın ressamları topluma tanıtma çabası içine girmektedir. 5 yıldır Türk Kadınlar Konseyi Derneği ile PAMUKKALEÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ dayanışma içinde etkinlikler düzenlemektedirler.
Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi;   KADIN RESSAMLAR SERGİSİ’NİN “V. SANAT BULUŞMASINI” DÜZENLEDİLER.
Türk Kadını için de anlamlı bir gün olan 8 MART DÜNYA ÇALIŞAN KADINLAR GÜNÜvesilesiyle, Türkiye’nin 52 Üniversitesinden Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent ve Öğretim Görevlisi 100’ü aşkın kadın sanatçının yapıtlarının sergilendiği GENİŞ KATILIMLI BİR RESİM SERGİSİ DÜZENLENMİŞ. Sergilenen resimler karşısında hayranlık duymamak mümkün değil.
Resim Sergisinin açılışına gittiğimde;  Denizli Milletvekili Sayın Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Sayın Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Denizli Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Kale ilçesi Kaymakamı Sayın Serap Özmen, Eski Denizli Milletvekili Sayın Mehmet Gözlükaya ve eşi Müzeyyen Gözlükaya ile Denizlili kalabalık bir sanatsever grubuyla karşılaştım. Sergi 8-22 Mart 2013 tarihleri arasında Çamlıkta YAKIN SANAT GALERİSİN’DE sürmektedir.
8 Mart 2013 gününün mesai günü olması nedeniyle, serginin açılışına katılamayan sanatseverler ertesi günlerde de sergiyi ziyareti sürdürmüşlerdir. Öğrendiğime göre Denizli Adliyesinden de kalabalık bir yargıç ve yazı işleri personeli sergiyi ziyaret etmişler.
Atatürk : “Sanatçı, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.” diyerek sanatçıya gereken önemi vermiştir. Kadının sanata ilgi duyması ve yaklaşımı,  toplum içindeki saygınlığına değer katan önemli bir faktördür.   Kadınlarımızın iyi, güzel ve etkili yönlerinin yansıtılmasına katkıda bulunan TÜRK KADINLAR KONSEYİ VE PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜM BAŞKANI İLİ ÖĞRETİM ÜYELERİ önemli bir görev yapmışlardır.  Bir sanatsever olarak kendilerini kutluyor, başarılarının sürmesini diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder