11 Eylül 2012 Salı

KONFERANS :: “Mutfak Hijyeni ve Güvenilir Gıda İçin 5 Anahtar”


“Mutfak Hijyeni” sempozyumda konuşuldu

Gül Mutlu, Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin “Mutfak Hijyeni ve Güvenilir Gıda İçin 5 Anahtar” konulu konferansa katıldı.

Şişli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Gül Mutlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Kazgan’ın eşi Nadire Kazgan, Sarıyer Kaymakamı eşi Zeynep Karaman, Beyoğlu Kaymakamı eşi Süreyya Şenses, hayırsever Monil İpekel, Türk Kadınlar Konseyi Derneği üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gül Mutlu ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Aysel Dural, konferans öncesi kısa bir konuşma yaptı.

Konferansta ilk olarak konuşan Doç. Dr. Özge Özgen Arun, gıda güvenliği için üretimden tüketime kadar herkesin sorumluluklarını tam olarak yerine getirmesi ve hijyen kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Porf. Dr. Gürhan Çiftçioğlu ise mutfak hijyeni ve günlük yaşamımızda gıda hijyeni konularında seminere katılan kadınlara 5 önemli anahtar olduğunu belirterek, tavsiyelerde bulundu.

Güvenilir gıda için 5 önlem
Güvenilir gıda için ilk anahtarın temizlik olduğunu vurgulayan Çiftçioğlu, gıdalara temas etmeden ve yemek yapmadan önce mutlakta ellerin yıkanmasını, gıdalar hazırlandıktan sonra kullanılan alet ve yüzeylerinde iyice yıkanması ve dezenfekte edilmesi gerektiğini söyledi. Çiftçioğlu, 2. anahtarın ise pişmiş ve çiğ gıdaların ayrılması olduğunu belirterek, çiğ gıdaları hazırlamak kullanılan kesme tahtası ve bıçak gibi alet ve malzemelerin diğer gıdalar içinde kullanılmaması gerektiğini ifade etti. 3. anahtarında yemeklerin iyi pişirilmesi olduğunu söyleyen Çiftçioğlu, özellikle et, tavuk eti, yumurta ve su ürünleri başta olmak üzere gıdaların iyice pişirilmesi gerektiğini dile getirdi. Gıdaları güvenli ısılarda saklamanın ise güvenli gıda için 4. anahtar olduğunu ifade eden Çiftçioğlu, pişmiş gıdaların oda ısısında 2 saatten fazla bırakılmamasını ve gıdaların buzdolabında olsa bile uzun süre saklanılmaması gerektiğini belirtti. Çiftçioğlu, temiz su ve malzeme kullanımının da güvenilir gıda için 5. anahtar olduğunu söyledi.

İstanbul Ajansı Haber Merkezi                                                                                             22.05.2012

1 yorum:

  1. ESEROĞLU TEKSTİL VE AHŞAP FİRMASI

    Ülkemizde gelir kaynağı haline gelmeye devam eden ve turizme bağlı olarak hızla gelişen Dokumacılık için kullanılan Yöresel El Dokuma Tezgâhları Kastamonu ili İnebolu İlçesinde faaliyette bulunan ESEROGLU TEKSTIL ve AHŞAP Firmamız tarafından imal edilmektedir.
    El dokumacılığında kullanılabilecek kaliteli ve
    verimli iş elde edilebilen tezgâh modeli geliştirdik.
    El dokuma üretimi, Eğitimi Yapanların
    yaptıkları ürünlerin daha verimli is üretebiliyorlar. Hem de
    gereksiz çalışmalar ortadan kaldırılarak gereksiz zaman
    harcanmamış oluyor.
    Yatay dokuma ile yapılabilecek her türlü ürün bu tezgahlar ile
    dokuma imkanına sahiptir. Kurulusu basit, Monte ve demonte
    edilebiliyor. Taşınabiliyor.
    Farklı genişlikteki dokuma ürünleri ayni tezgâhta yapmak mümkün
    oluyor.
    Genelde Bu isi yapan kişiler fakir aileler olduğundan el
    dokumacılığının yaygın olduğu yörelerde el sanatlarını geliştirme programlarına destek olmaktayız.
    ESEROGLU TEKSTIL VE AHSAP Firmamız olarak bu tezgâhları standart
    ebat 120 cm genişliğinde dokuyacak ende imal etmekteyiz.
    Çok Çeşitli amaçlar için Kullanılan örgün, yaygın, Özel ve Yüksek Öğretim kurumları için Kullanım amaçlarına göre farklı model ve serilerde kumaş,halı,kilim tezgahları 2 çerçeveliden 10 çerçeveli tezgahlar 50 cm genişlikten 160 cm. dokuma kapasitesine kadar el dokuma tezgahı üretimi yapmaktayız.
    www.eseroglu.com.tr
    Saygılarımızla
    Eseroğlu Tekstil ve Ahşap

    YanıtlaSil